Vakantie Galápagos Eilanden

geplaatst in: blog | 0

De Galápagos Eilanden is een eilandengroep dat onderdeel uitmaakt van Ecuador. Echter liggen de eilanden op zo’n 1.000 kilometer afstand van Zuid-Amerika. De eilanden zijn enkele miljoenen jaren oud en zijn daarmee nog vrij jong. De eilandengroep wordt drukbezocht door toeristen, want er komen veel unieke planten en dieren voor op de verschillende eilanden.

De belangrijkste eilanden zijn San Cristóbal, Santa Cruz, Isabela, Fernandina, San Salvador/Santiago, Floreana/Santa Maria en Marchena. De totale landoppervlakte van de eilanden is circa 7880 km². Er zijn 13 eilanden die groter zijn dan 10 km² en er zijn 115 kleinere eilanden. De eilanden staan genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De dieren en planten die er leven zijn namelijk erg kwetsbaar.

Klimaat

De eilandengroep kent een warm en nat klimaat. De golfstroom zorgt voor wat verfrissing. De temperaturen zijn het gehele jaar door tussen de 24 en 30 graden Celsius. De koudste maanden zijn juni tot en met november, met temperaturen rond de 25 graden Celsius.

Bezienswaardigheden op de Galápagos Eilanden

Er zijn meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens een tripje naar de eilandengroep. De belangrijkste bezienswaardigheden van de Galápagos Eilanden zijn Cerro Brujo en Puerto Ayora.

Puerto Ayora

Puerto Ayora is de grootste stad van de eilandengroep. Het sfeervolle kustplaatsje wordt veelvuldig bezocht door toeristen. Je kunt er allerlei leuke activiteiten ondernemen, waaronder diverse watersporten, winkelen of een boottocht boeken. De stad staat bekend vanwege het grote aanbod aan duikscholen.

Het onderwaterleven rondom het eiland is dan ook prachtig. Er zwemmen diverse tropische vissen en andere zoogdieren. Als je niet kunt duiken, kun je het leren bij een van de duikscholen. Als je liever snorkelt, dan kan dat natuurlijk ook. Verder heeft de stad een uitgebreid winkelaanbod. Vooral de boulevard is leuk. Je kunt eerst winkelen en vervolgens lekker genieten van een drankje.

Cerro Brujo

Cerro Brujo is veruit het mooiste strand van de Galápagos Eilanden. Het strand is mooi wit en het water is azuurblauw en kraakhelder. Er leven ook verschillende dieren nabij het strand, waaronder de zeehond, reigers en krabben. Nabij het strand kun je ook een bezoekje brengen aan een lagune. Deze lagune heeft zoet water en is zeker een aanrader.

El Garrapatero

El Garrapatero is een ander strand dat erg leuk is om te bezoeken. Op het strand wonen ook diverse flamingo’s. Je kunt er tevens lekker zwemmen, zonnen en snorkelen. Het is wel vrij ver van de bewoonbare stad gelegen, dus je moet wel rekening houden met 30 tot 35 dollar een vervoerskosten als je met de taxi reist. Houd rekening met ongeveer 45 minuten reistijd. Je kunt natuurlijk ook een auto huren en er zelf heen rijden.

Vervoer

Er zijn twee luchthavens op de eilandengroep gevestigd: Seymour Airport en San Cristóbal Airport. Deze twee luchthavens zijn gevestigd op Baltra en San Cristóbal. Helaas is het niet mogelijk om rechtstreeks naar de eilandengroep te vliegen vanaf Amsterdam of Brussel. Je zult dus rekening moeten houden met een en soms wel twee tussenstops.

Rondreis mogelijkheden en boekinformatie

Een rondreis Ecuador is vaak in combinatie met de Galapagos eilanden en neemt gemiddeld zo’n 16 tot 23 dagen in beslag. Ook is het mogelijk om jouw rondreis Ecuador in combinatie te doen met andere landen in Zuid-Amerika. Hiervoor zal je terecht moeten bij reisorganisaties als SNP of NRV.

Wanneer jij echt van plan bent een rondreis door Ecuador te boeken dan raden wij jou aan goed te vergelijken bij onze aanbieders. Zo verschilt het aanbod en de prijs per aanbieder en heeft elk persoon andere wensen.

Pagina’s over Ecuador:

Quito Ecuador
Riobamba Ecuador
Puyo Ecuador
Ecuador met de Galapagos eilanden

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Ecuador . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175djoser-logo-300x175shoestringsnp-logo-300x175fox-logo-300x175baobab-300x175koningaapsawadeea-logo-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie