blog
Vakantie Khami Zimbabwe

Vakantie Khami Zimbabwe

Khami is gelegen in het zuidwesten van Zimbabwe. De stad heeft een rijke historie en was de hoofdstad van de Torwa-dynastie in de periode 1450 tot 1683. De stad ligt op slechts 22 kilometer afstand van de belangrijke stad Bulawayo. Khami is een populaire vakantiestad bij toeristen, want er zijn namelijk verschillende leuke bezienswaardigheden. Enkele bezienswaardigheden, waaronder de Ruïnes van Khami, staan geregistreerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Klimaat

De stad heeft een gematigd chinaklimaat, waarbij de meeste neerslag valt tijdens de wintermaanden. De regenperiode duurt van oktober tot en met april. De overige maanden worden gerekend tot het droge seizoen. In de maanden mei tot en met augustus valt er nauwelijks regen. Dit is dan ook de beste reisperiode. De stad heeft aangename temperaturen overdag tussen de 23 en 28 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Khami

De stad heeft eigenlijk niet heel veel bezienswaardigheden en wordt vooral als dagtrip geboekt. Je kunt er namelijk een belangrijke bezienswaardigheid bekijken: de Ruïnes. Het is niet zo spectaculair als de ruïnes in Great Zimbabwe, maar voor een dagtrip is het zeker een aanrader. De stad is vlakbij de stad Bulawayo en is gelegen op zo’n 22 kilometer afstand.

Ruïnes van Khami

De Ruïnes van Khami liggen op zo’n 1.300 meter hoogte, iets ten westen van de rivier. Het gebied beslaat in totaal zo’n 108 hectare dat verspreid is over twee kilometer. Er is niet meer heel veel over van de ruïnes, maar het is een bezoekje meer dan waard. Je vindt er enkele resten van het koninklijk huis dat op hoger grond ligt dan de rest van de ruïnes. Er zijn veel archeologische resten ontdekt in de stad. Er zijn voorwerpen gevonden uit onder andere Europa en China. Daaruit blijkt dat de stad een lange periode als handelscentrum diende. Men had hier vroeger al veel kennis van vroegere beschavingen. De ruïnes zijn ontzettend populair onder toeristen en het wordt dan ook drukbezocht.

Overnachten in Khami

De meeste mensen overnachten niet in Khami zelf, maar reizen door naar Bulawayo. De stad is gelegen op zo’n 22 kilometer afstand. De nabijgelegen stad heeft een zeer divers hotelaanbod. Je kunt er overnachten in goedkope guesthouses, maar je kunt ook overnachten in diverse hotels.

Vervoer

De meeste mensen verkennen de stad met de bus, jeep of de boot. De wegen zijn voor Afrikaanse begrippen redelijk goed. De infrastructuur is vergeleken met buurlanden veel beter. In de jaren ’80 werden de meesten wegen namelijk al geasfalteerd. Het platteland heeft echter nog veel zandweggetjes. Soms zijn die moeilijk begaanbaar vanwege het opwaaiende stof. In de stad zelf zijn ook enkele wegen niet geasfalteerd en daardoor kan het op sommige plekken in de stad erg stoffig zijn.

Pagina’s over Zimbabwe :

Bulawayo
Harare
Khami
Beste reistijd Safari trip
Rondreizen door Zimbabwe

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zimbabwe

 

 

0