Rondreis Ethiopië

Rondreis Ethiopië

Een rondreis Ethiopië is zeker niet saai, Ethiopië is een land in Afrika dat grenst aan Soedan en Eritrea. Het landschap van Ethiopië is erg afwisselen. Zo vind je er bijvoorbeeld uitgestrekte savanne met dor gras en vind je er ook groene weide. Geniet van de variatie die Ethiopië je bied en vind voor ieder gezinslid de perfecte bezigheid. Aan het eind van de vakantie heb je zeker een hoop gezien en meegemaakt.

Weer en klimaat in Ethiopië

Ethiopië is een land met veel verschillende klimaten. Dit komt doordat er zeer veel verschillen zijn in hoge en lage gebieden. Zo zijn er bijvoorbeeld berggebieden, maar ook vlakke stukken grond waardoor de klimaatverschillen erg groot zijn.

Natuur ontdekken met een rondreis Ethiopië

Ethiopië staat bekend als een vogelparadijs. Het land kent een grote variatie aan vogelsoorten in allerlei mooie kleurschakeringen. Er komen wel drie keer zoveel soorten voor als in Nederland. Er zijn dan ook veel verschillende vogeltours waaraan je deel kunt nemen tijdens jouw rondreis Ethiopië. Neem natuurlijk wel je camera mee om deze prachtige dieren op beeld vast te leggen. Tijdens de toer leer je meer over de vogels en krijg je de mogelijkheid om van dichtbij foto’s te maken. De vogels zijn er veel minder schuw zijn dan in Nederland, waardoor je eenvoudig mooie foto’s kunt maken en dichtbij de vogels kunt komen. Je kunt wel stellen dat Ethiopië een soort Avifauna is maar dan wat groter.

Andere geweldige bestemmingen in Afrika zijn: Namibië, Gambia of Tanzania!

De bevolking van Ethiopië

Ethiopië telt 96.633.458 inwoners (2014). Er wonen ongeveer 100 mensen per vierkante kilometer. Het inwoneraantal is groeiende, en is verdeeld over veel verschillende bevolkingsgroepen.

Weetjes over de bevolking van Ethiopië en over het land:

Rondreis Ethiopië

  • De hoofdstad van Ethiopië is Addis Abeba
  • Je kunt er betalen met de Ethiopische birr
  • Er leven ongeveer 94,1 miljoen mensen
  • De officiële taal is Amhaars
  • Ethiopië is ongeveer 1,1 miljoen vierkante kilometer groot
  • De president van Ethiopië is Mulatu Teshome.

Bezienswaardigheden in Ethiopië

De kathedraal van onze heilige Maria van Zion

De kathedraal van onze heilige Maria van Zion is gelegen in Aksum. Deze Ethiopisch-orthodoxe kathedraal zorgt zeker voor veel mooie fotomomenten. Het gebouw heeft unieke vormen en een rond dak en doet nog steeds dienst als kerkgebouw.

National Museum of Ethiopia

Het National Museum of Ethiopia is zeker een bezoekje waard. Je leert hier veel over de geschiedenis van Ethiopië en kunt er veel unieke voorwerpen bekijken. Al met al biedt het museum een geschikt uitje voor het hele gezin.

De Danakil woestijn

rondreis ethiopië

Ethiopië heeft veel verschillende landschappen om te ontdekken tijdens een rondreis. In het noordoosten van het land kan je de Danakil woestijn vinden. Het is een typische woestijn, waar de temperaturen kunnen oplopen tot wel vijftig graden Celsius. Naast de extreme hitte is de woestijn ook bekend om de vulkanen die er te vinden zijn. De vulkaan Erta Ale kan worden bezocht, per kameel. Een unieke rit naar een unieke plek. Ook een kijkje bij het Afdera zoutmeer mag zeker niet ontbreken als je in deze woestijn bent.

Simien Nationaal Park

Dit prachtige nationaal park is een absolute must voor iedereen die diverse dieren in hun natuurlijke leefomgeving wil bewonderen. Er zijn op de eerste plaats eindeloos veel vogelsoorten te vinden in dit nationaal park, maar daarnaast kan je er onder meer ook geladabavianen en waliasteenbokken vinden. De roofvogels zijn goed te zien boven de diepe canyons in het park. Ook de immens hoge bergtoppen en eindeloos diepe ravijnen maken dit nationaal park tot een onmisbaar stukje land.

Het Tigreense landschap

Tijdens je rondreis door Ethiopië zou je zeker ook een bezoek moeten brengen aan het Tigreense landschap. Dit landschap is bijzonder dor, Een wandeling door dit landschap is een unieke belevenis, vooral omdat er diverse kerken te vinden zijn dit volledig uit rots zijn gehouwen. Dit is bijzonder om te zien. Deze kerkjes zijn in de meeste gevallen te vinden op de heuvels in het landschap. Het is wel belangrijk om een redelijk goede conditie te hebben, want er zitten een aantal stevige klimmen in de wandeling.

De Omovallei

Het culturele kruipunt kan je vinden in de Omovallei. Hier zijn werkelijk de meest uiteenlopende stammen te vinden, van de Banna-stam tot de Mursi-stam. De verschillende stammen zijn te herkennen aan hun unieke kenmerken. Zo staan de Mursi bekend om de platen in hun onderlip, ook wel de schoteltjes genoemd, en de Banna staan bekend om de bijzondere hoeden die zij dragen. Je kunt in de Omovallei diverse stammen bezoeken, je kunt de marktjes ontdekken en je bent er vrij om diverse traditionele ceremonies bij te wonen. Een unieke beleving!

Boek je rondreis door Ethiopië

Ethiopië is echt een compleet andere wereld en juist daarom is het zo bijzonder om een rondreis door dit enerverende land te maken. Deze rondreis zal je een leven lang bij blijven. Het is een bijzondere ervaring waar je zeker ook veel van zal leren. Wil jij een mooie rondreis door Ethiopië maken? Kijk dan eens in het aanbod rondreizen via Goedkoperondreis.com en ontdek de vele mogelijkheden. Er zit zeker een geschikte rondreis Ethiopië voor je bij.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Ethiopië.