blog
Guadeloupe, een tropische verrassing

Guadeloupe, een tropische verrassing

Het kleurrijke eiland Guadeloupe uit het Caribisch gebied is een paradijs op aarde. De bijzondere locatie biedt een aantal unieke attracties en bezienswaardigheden waarvan elke vakantieganger kan genieten. Met prachtige stranden en het tropische klimaat, is het een populaire bestemming voor toeristen. De eilanden Guadeloupe en haar zusters zijn het perfecte vakantieoord om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke omgeving. Met een bezoek aan Guadeloupe kun je rekenen op een wonderbaarlijke vakantie.

Verschillende soorten landschap

De eilanden Dominicaanse Republiek, La Désirade, Les Saintes, Marie-Galante en Petite-Terre maken samen het prachtige eiland Guadeloupe. Het landschap combineert schoonheid en variatie, waardoor het landschap een contrasterend schouwspel is. Het uitzicht is adembenemend en ieder seizoen biedt weer een andere ervaring. Guadeloupe heeft een grote variatie aan habitats, waaronder stranden, mangrovebossen, graslanden en overstromingsgebieden. Omdat de eilanden zo klein zijn, is de ecologie in elk gebied bijzonder interessant en het is gemakkelijker voor dieren om te migreren. Het uitzicht vanaf de top van een berg of vanuit een boot is onvergetelijk. Hier bevinden zich ook uitzonderlijk mooie botanische tuinen, zoals de Jardin de Balata in Fort-de-France.

Een van de beste duiklocaties ter wereld

Guadeloupe is een van de beste duiklocaties ter wereld waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht onder water. Er zijn prachtige zeeleven te zien, langs de kustlijn van het eiland. Je kunt hier de vrijwel ononderbroken koraal koloniën bewonderen die bevolkt worden door meer dan 180 soorten vis en meer dan 400 soorten koraal. Er zijn ook verschillende wrakken te vinden die het duiken erg interessant maken. De Pigeon Island is de beste plek om te duiken, maar er zijn ook veel andere duiklocaties. Hoewel de duiklocaties door de jaren heen wat minder spannend zijn geworden, zijn er nog steeds veel prachtige onderwaterwerelden te ontdekken.

Prachtige stranden

Guadeloupe

De bekendste kenmerken van Guadeloupe zijn waarschijnlijk zijn prachtige stranden op Guadeloupe. Op het eiland zijn mooie stranden met een prachtig wit zand en azuurblauw water. Sommige stranden hebben veel faciliteiten, terwijl anderen afgelegen zijn en de perfecte plek zijn om weg te zakken. Venus Beach, langs de zuidkust, is een prachtige plek om cocktails te drinken en het middelbare deel van de kust is een belangrijke toeristische trekpleister. Plages de Breakers, vlakbij Capesterre-Belle-Eau, is het meest rustige strand en is een geliefde plaats voor watersporters. Daarnaast heeft Plage des Raisins Clairs schilderachtige rockcoves en unieke stranden. Naast de stranden heeft Guadeloupe ook mooie watervallen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Hoe kom je er?

De meeste toeristen die Guadeloupe willen bezoeken kiezen ervoor een vlucht te boeken, meestal met Air France of Air Caraïbes. Er is ook een cruiseschip dat vaart naar Guadeloupe, georganiseerd door Fred Olsen Cruise Lines. Als je kiest voor een vlucht, moet je ook rekening houden met tijdzoneverschillen. Guadeloupe is een uur eerder dan op Greenwhich in Londen. Als je hier bent aangekomen, kun je overwegen om een auto te huren of om een bus te nemen. Er zijn verbindingen met ongeveer alle kerken en steden op het eiland en ook taxiservices voor vervoer tussen steden. De meest voorkomende vorm van vervoer is echter gewoon lopen en wandelen, waardoor je meer kunt zien en beleven.

Waarom is een vakantie naar Guadeloupe interessant?

Guadeloupe heeft voor elk wat wils. Het eiland is populair vanwege het schitterende landschap en de ononderbroken stranden. Er is ook veel te doen op het eiland. Met een reis naar Guadeloupe kun je genieten van adembenemende natuur, koloniale geschiedenis, en heerlijk eten. Daarnaast heeft het eiland een aantal bezienswaardigheden en attracties en je kunt er ontspannen in stijl. Of je zou kunnen kiezen voor een dagexcursie, een avontuur of gewoon lekker op het strand liggen. Er is ook veel cultuur en het is een geweldige plek om te leren over de geschiedenis van de eilanden. Tot slot is Guadeloupe een prachtige bestemming voor degenen die van cultuur en natuur houden en die willen ontsnappen aan hun dagelijkse leven.

Guadeloupe

0