Rondreis Rwanda

Rondreis Rwanda

rondreis rwanda

Rwanda heet officieel Republiek Rwanda. Het land is gelegen in Centraal-Afrika en heeft als buurlanden Congo-Kinshasa, Oeganda, Tanzania en Burundi. Een bijnaam van Rwanda is “het land van duizend heuvels”.

Weer en klimaat in Rwanda

Juni en juli zijn de maanden met de minste regenval. Deze zomermaanden zijn met temperaturen tussen de 12 en 26 graden dan ook erg aangenaam voor een zomervakantie. De temperaturen blijven in de rest van het jaar redelijk stabiel. Zelfs s’nachts daalt de temperatuur vrijwel nooit onder de 12 graden.

De bevolking van Rwanda

Rwanda is een dichtbevolkt land in vergelijking tot andere Afrikaanse landen. Slecht een klein deel van de bevolking van Rwanda woont in steden, het grootste deel woont in landelijke gebieden. 25 procent van de bevolking van Rwanda is animist, ( Een animist gelooft in het bestaan van goede en kwade geesten, die kunnen huizen in onder meer bomen, dieren en gebruiksvoorwerpen. De geesten moeten goed gestemd worden door ze offers te brengen, het houden van rituelen, rituele dansen en het houden van taboeregels ) ,56 procent leeft volgens de regels van de katholieke kerk, 12 procent is van protestantse afkomst en de andere 9 procent is moslim.

Weetjes over de bevolking van Rwanda en over het land:

 • De hoofdstad van Rwanda heet Kigali.
 • Rwanda had in 2013 11,78 miljoen inwoners.
 • Het wettige betaalmiddel in Rwanda is de Rwandese frank.
 • De drie officiële talen van Rwanda zijn Kinyarwanda, Frans en Engels.
 • De kleuren van de vlag zijn blauw, geel en groen.
 • Op de vlag van Rwanda staat een zon afgebeeld.

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Rwanda

Akagera National Park

Akagera National Park is een groot beschermd natuurgebied in Rwanda. Het natuurgebied is 1200 vierkante kilometer groot en bied bescherming aan giraffen, zebra’s en andere savanne dieren. Je kunt ook in het park overnachten, zodat je midden in de savanne wakker wordt.

Kivumeer

Het Kivumeer is een groot meer gelegen in een gebied waar veel wateren voorkomen. Het meer bevindt zich geografisch op de grens tussen Rwanda en Congo. Het meer mondt via verschillende rivieren weer uit in diverse andere meren.

Nationaal park Nyungwe Forest

Het Nationaal park Nyungwe Forest is een prachtige bosachtige omgeving gelegen op 225 km van de hoofdstad van Rwanda (Kigali). Het Nationaal park Nyungwe Forest is ruim 1010 vierkante kilometer groot.

Natuur ontdekken met een rondreis Rwanda

Rwanda staat bekend als het land van de gorilla’s. Hierdoor is Rwanda een populair land voor gorilla tracking. Bij gorilla tracking verken je de ruige natuur van Rwanda op zoek naar groepen gorilla’s. Een gorilla tracking is bijzonder zwaar maar zeker erg uniek. Wie wil er nu niet een paar foto’s van gorilla’s in zijn of haar fotoalbum.

rondreis rwanda

Gorilla tracking

Om van een gorilla tracking te kunnen genieten dient u over een redelijke conditie te beschikken om circa 4 a 5 uur over steile hellingen en dichte vegetatie te kunnen lopen.

Praktische informatie

 • Visum : Verplicht
 • Vaccinaties : Verplicht
 • Vertrekbelasting : 15 euro
 • Tijdsverschil : 1 uur
 • Elektriciteit: 220 tot 230 volt
 • Geld: Rwandanese Franc

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rwanda. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

bestetijd