Stedentrip Oslo

Stedentrip Oslo

Wij hebben de leukste belevenissen voor een stedentrip Oslo voor je op een rijtje gezet.

Tussen de vele bossen en de Oslofjord, waar ongeveer 40 eilanden liggen, is de hoofdstad van Noorwegen te vinden. Tijdens een stedentrip Oslo kun je heerlijk genieten van een beetje natuur, maar in en om het centrum is ook genoeg te beleven. Zoek bijvoorbeeld het uitzicht op, bezoek een van de vele eilanden of ga een avondje uit in Aker Brygge. Wij hebben de leukste belevenissen van Oslo voor je op een rijtje gezet.

Stedentrip Oslo

Dag of avondje uit in Aker Brygge

De dag afsluiten met een hapje en een drankje? Dat kan in Aker Brygge. Wat vroeger de vestigingsplaats van de grootste Noorse scheepswerf was, is nu een aantrekkelijk populair gebied voor veel toeristen. De haven is een thuishaven voor restaurants, theaters, bioscopen, bars en cafés. Hier kun je lekker eten en genieten van het uitzicht op de Oslofjord. Daarnaast is het ook een bekende winkelbestemming en vind je hier een verscheidenheid aan winkels.

Ook de moeite waard is de Karl Johans Gate. Dit is een speciaal aangelegde boulevard met de beste restaurants, chique winkels en mooie hotels. Volg deze boulevard van ongeveer twee kilometer vanaf het centraal station en eindig bij het koninklijke kasteel.

Wordt het een stedentrip naar Oslo of ga je toch voor een rondreis door Noorwegen? Wil je alleen naar Oslo dan hebben we hier nog wat verdere bijzonderheden en tips voor een stedentrip Oslo.

Museumeiland

Meer weten over de rijke geschiedenis van Oslo? Bygdøy is een eiland gevuld met musea, zoals het Noors Zeevaart museum en het Vikingschip Museum. Daarnaast bevinden zich twee koninklijke villa’s op het eiland. Heerlijk om over dit eiland te slenteren en musea, de prachtige parken en bossen te bewonderen of even op het strandje uit te rusten. Dit eiland is te bereiken via de bus of boot.

Bezoek de beeldenparken van Oslo

Stedentrip Oslo

Het Vigeland Sculpturen Park is een van de beroemdste attracties en heeft meer dan 200 sculpturen die zijn ontworpen door Gustav Vigeland. Niet alleen de sculpturen, maar ook het park zelf is door hem ontworpen. Het park is verdeeld is vijf verschillende delen die gratis de bezoeken zijn. Daarnaast kun je in het Vigeland museum nog meer werk van deze kunstenaar bekijken.

Naast dit beroemde park is er nog het Ekebergpark. Dit park ligt in de bosrijke heuvels is het zuidoosten van Oslo en is gevuld met moderne kunstwerken. Tevens heb je er een prachtig uitzicht over de stad. Een ding is zeker: in beide parken kun je heerlijk rondwandelen en genieten van alle werken van de ontwerpen.

Operahuis

De in 2008 voltooide operahuis (operahuset i Oslo) ligt als een drijvende ijsberg in de haven van Bjorvika en is de thuishaven van het Noors Nationaal Opera en Ballet. Dit bijzondere gebouw van glas en marmer is ontworpen als een symbool voor Noorwegen. Het gebouw heeft een schuin, hellend dak en lijkt daardoor als een ijsberg uit het water op te duiken. Vanaf het hoogste punt wordt een mooi uitzicht van Oslo geboden.

Eilandhoppen in de Oslofjord

Zin in een dagje uit aan water of in de natuur? In de Oslofjord liggen een dozijn eilanden die gemakkelijk te bereiken zijn per veerboot. Hovedøya is het dichts bij gelegen eilandje en het eilandje beslaat een bos, een jachthaven en een zandstrandje. Erg bijzonder zijn de ruïnes van een middeleeuws klooster uit 1147. Bezoek een van de eilanden Gressholmen, Rambergøya of Heggholmen en bereik de andere twee per voet. Deze eilanden zijn namelijk door wandelpaden met elkaar verbonden. Langøyene is een H-vormig eiland dat geen beschermd natuurgebied is, waardoor toeristen hier gratis kunnen overnachten.

Holmenkollen Skischans

Stedentrip Oslo

In 1952 zijn de winterspelen op deze skischans gehouden. Dit toeristische bouwwerk wordt nog daadwerkelijk gebruikt voor wedstrijden en is vanaf de grond 60 meter hoog. Doordat de skischans zich in hoger gelegen gebied bevindt, is het totaal 417 meter boven zeeniveau.

Na het beklimmen van alle treden kun je daardoor genieten van een prachtig uitzicht over Oslo. Ervaar vervolgens zelf hoe het is om een skiritje van deze schans te maken in de simulator. Wil je vervolgens nog wat meer weten over de geschiedenis van skiën? Dat kan ik het nabije skimuseum. De skischans is gemakkelijk te bereiken met de metro.

Ontdek de rest van Oslo

Naast deze bezienswaardigheden heeft de stad nog veel meer te bieden. Bekijk bijvoorbeeld het Rådhuset, het stadhuis van Oslo of breng een bezoekje aan de nabijgelegen musea en het kathedraal van Oslo, welke ook wel een Domkirke wordt genoemd. Voor de kunstliefhebbers is de National Gallery en het Munch Museum zeker de moeite waard.

Andere bijzondere pagina’s op deze website:

Ervaar Oslo als een local

Eten en drinken in Noorwegen

Fredrikstad

Vakantie in Bergen

De stad Stavanger

De drie mooiste steden van Noorwegen

Wildwater raften in Noorwegen

Vakantie in Lillehammer

Rondreizen door Noorwegen

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Oslo

 

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Oslo gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Oslo niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.