Stedentrip Milaan

Stedentrip Milaan

Milaan wordt wel gezien als het financiële centrum van het land Italië.

Maar natuurlijk stedentrip milaanheeft Milaan nog veel meer te bieden. Een stedentrip Milaan is dan ook zeker aan te raden. Het is de stad van de galeries, het voetbal, de beste koffies en de mooiste restaurants.

Tijdens je stedentrip Milaan zal je merken dat het een drukke stad is. Dit komt omdat de stad 1,3 miljoen inwoners heeft en daarnaast ook in trek is bij de toeristen. Voorafgaand aan je stedentrip Milaan is het handig om te plannen wat je wilt zien. Dit omdat de stad erg groot is en je in een aantal dagen niet alles kunt zien wat de stad te bieden heeft.

Milaan en de mode

Naast dit allemaal is Milaan natuurlijk ook de wereldhoofdstad van de mode. Ook is Milaan de wereldhoofdstad van het zakenleven. Deze elementen zal je dus ook terugzien tijdens je stedentrip Milaan. Maar naast deze dingen heeft de stad ook talloze bezienswaardigheden en een hele goede keuken.

Bezienswaardigheden stedentrip Milaanstedentrip Milaan

Tijdens je stedentrip Milaan zal je merken dat het een stad is met oneindig veel bezienswaardigheden. Men begint in Milaan vaak met een bezoek aan de mooie kathedraal van de stad. Vooral met lekker weer ziet deze kathedraal er prachtig uit. Hij steekt dan heel erg mooi af tegen de helderblauwe lucht. Niet te missen tijdens je stedentrip Milaan. Na een middagje shoppen kun je lekker uitrusten op het plein van de Dom. Dit is de perfecte plek om lekker mensen te kijken en even te relaxen.

Leonardo da Vinci

Natuurlijk kan er in Milaan ook een bezoek gebracht worden aan het Laatste Avondmaal. Leonardo da Vinci heeft dit kunstwerk gemaakt en deze is zeker niet te missen tijdens je stedentrip Milaan. Naast al deze prachtige bezienswaardigheden straalt de stad een bepaalde sfeer uit. Deze is zeker anders dan in andere grote Italiaanse steden en dat maakt de stad ook zo bijzonder. Dit komt omdat er in Milaan keihard gewerkt wordt en daardoor is het hier minder relax dan in Zuid-Italië. Maar dat zorgt ook voor de charme van de stad.

Winkelen in Milaanstedentrip Milaan

Zoals hierboven al staat is Milaan de wereldhoofdstad van de mode. Dit betekent dus ook dat er heel erg goed gewinkeld kan worden in Milaan. Neem tijdens je stedentrip Milaan wel je portemonnee mee want de stad heeft heel erg veel dure winkels.

Alle dure internationale merken hebben hier een eigen winkel. Daarnaast is een bezoekje aan de overdekte Galleria Vittorio Emanuele zeker de moeite waard. Ook als je niet wilt winkelen kun je dit niet missen tijdens je stedentrip Milaan.

Uitgaan in Milaan

Net zoals alle andere grote Italiaanse steden is het uitgaan erg bruisend tijdens je stedentrip Milaan. Er is hier namelijk voor ieder wat wils. Er zijn veel grote en hippe nachtclubs en barren maar daarnaast ook rustige kroegjes. In het nachtleven heb je een grote kans om bekende supermodellen tegen het lijf te lopen.

Accommodatie in Milaan

Net zoals bij de andere Italiaanse steden is Milaan iets prijziger dan Nederland. Dit zul je tijdens het boeken van je stedentrip Milaan ook merken. Milaan heeft veel grote en luxe hotels maar daarnaast ook wat goedkopere hostels en bed and breakfast. Ook zijn ere en aantal AirBnB mogelijkheden welke heel erg verschillen qua prijs. Tijdens je stedentrip Milaan kun je zelf kiezen hoeveel je aan een accommodatie wilt uitgeven.

Vervoer door Milaan

Milaan is een grote stad. Als je snel van a naar b wilt tijdens je stedentrip Milaan is het, het verstandigst om met de metro te reizen. Deze is namelijk heel erg goed geregeld en daarnaast zijn er veel stations. Je kunt bijna altijd van deur naar deur komen door het reizen met de metro. Er kan gekozen worden om een enkele reis te kopen voor de metro maar tijdens je stedentrip Milaan kun je er ook voor kiezen om een meerdaagse kaart aan te schaffen. Het grootste voordeel van de metro is dat alle lijnen in het centrum stoppen. Je kunt met de metro dus nooit verdwalen in de stad. Net zoals in Nederland stappen ze in Milaan ook langzaam over op elektronische kaartjes in plaats van papieren kaartjes.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Milaan. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit