Stedentrip Venetië

Stedentrip Venetië

 

Een stedentrip Venetië is een trip naar het meest romantische openlucht museum van Europa.

Venetië is een van de steden welke echt heel erg romantisch is. Dit komt omdat er geen enkele auto door de straten van Venetië rijdt en omdat de stad heel erg veel water heeft. Het straatbeeld wordt gedomineerd door boten, watertaxi’s en gondels. Mooier dan dat wordt het niet tijdens je stedentrip Venetië, zeker weten een van de mooiste  Italiaanse steden.

Men verbaast zich nog steeds over hoe Venetië ooit gebouwd is. Een stedentrip Venetië is een trip naar het meest romantische openlucht museum van Europa. Door dit alles is Venetië wel de meest toeristische stad van heel Italië, maar dat maakt een stedentrip naar Venetië niet minder fantastisch. Als je in deze stad aankomt zie je meteen de schoonheid van de stad.

Daarnaast vallen de carnavalsmaskers meteen op bij een bezoek aan de stad.Overal op straat zijn wel winkeltjes te vinden Stedentrip Venetiëwaar deze maskers verkocht worden. Door deskundigen wordt voorspeld dat Venetië uiteindelijk in het water zal verdwijnen, dit komt omdat de waterspiegel steeds verder stijgt. Ga dus op een stedentrip Venetië voordat het te laat is.

Accommodatie in Venetië

Net zoals de andere Italiaanse steden is Venetië iets duurder dan we in Nederland gewend zijn. Echter is dit wel de stad met de meeste romantische hotels. Een stedentrip Venetië is dus perfect om te doen met je geliefde. Naast een hotel kan er ook gekozen worden voor een goedkopere accommodatie: een hostel of een bed and breakfast.

Vervoer door Venetië

Zoals je hierboven al kunt lezen rijden er nergens auto’s in Venetië, dit omdat de stad gedomineerd wordt door het water Stedentrip Venetiëwat er doorheen vloeit. Een hele speciale plek voor een stedentrip Venetië dus. Je kunt alles te voet doen in Venetië maar tijdens je stedentrip Venetië is het ook heel erg bijzonder om de stad vanaf het water te ontdekken.

Hiervoor kun je gebruik maken van de vaporetto boot. Dit is een soort tram maar dan over water. Deze boot stopt op elk station dus kan goed gebruikt worden om bezienswaardigheden mee op te zoeken. Maar tijdens je stedentrip Venetië zal je al snel zien dat de stad compact is. Dit zorgt ervoor dat de stad ook heel gemakkelijk te voet ontdekt kan worden tijdens je stedentrip Venetië. Als je de Canal Grande volgt kun je ook niet verdwalen.

Uitgaan in Venetië

Ook qua uitgaan is Venetië een onwijs bruisende stad. Vooral theaters en barren zijn hier heel erg veel. Als men plaatsneemt op een terrasje in de zomer is hij of zij vrijwel altijd verzekerd van een leuk achtergrond muziekje. Er staan hier namelijk vaak straatmuzikanten te spelen.Stedentrip Venetië

Geeft een hele leuke sfeer tijdens je stedentrip Venetië. Daarnaast organiseert de stad jaarlijks veel evenementen. Bijvoorbeeld Festival del Teatro waar veel theaterstukken worden uitgevoerd. Men betaald dan entree en kan hier onbeperkt naar theater kijken onder het genot van een heerlijk koud drankje.

Bezienswaardigheden in Venetië

Venetië is een stad welke geheel op eilandjes gebouwd is. Dit maakt een stedentrip Venetië ook juist zo speciaal. De stad kent veel romantische en kleine steegjes welke eigenlijk een bezienswaardigheid op zich zijn. Daarnaast zijn de gondels natuurlijk ook een grote bezienswaardigheid van de stad en is het heel erg leuk om hierin de stad te ontdekken tijdens je stedentrip Venetië.

San Marco is een van de bekendste basilieken van de stad dus ook zeker een bezoekje waard tijdens je stedentrip.De Basiliek van San Marco, op het Piazza San Marco, is de derde kerk op deze plaats en dateert van rond 1060. Het gebouw bevat onder andere romaans beeldhouwwerk, mozaïeken, marmer, bronzen beelden en een van edelstenen voorzien altaarstuk: de Pala d’Oro.Stedentrip Venetië

Het Palazzo Ducale, naast de basiliek, gaat terug tot de 9e eeuw en deed niet alleen dienst als woning van de doge, maar ook als gerechtshof en als stadhuis. Dit gotische meesterwerk bestaat gedeeltelijk uit roze marmer. Binnen bevinden zich talloze kunstschatten, waaronder werken van Tintoretto, Veronese en Carpaccio.

Winkelen

San Marco is een groot plein in Venetië. Rondom dit mooie plein bevinden zich alle dure merkwinkels welke de stad heeft. In de zijstraten van dit plein kunnen tijdens je stedentrip Rome prachtige sieraden en juwelen gekocht worden. En natuurlijk heeft Venetië ontelbaar veel souvenirwinkeltjes en antiekwinkeltjes. Ook als er dingen voor het thuisfront gekocht moeten worden zit je hier dus goed. En als laatste zijn er natuurlijk nog heel veel winkeltjes waar je een carnavalsmasker kunt kopen tijdens je stedentrip Venetië. Deze maskers zijn een echt handelsmerk van de stad en daardoor erg in trek onder de toeristen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Venetië. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit