Rondreis Alaska

Rondreis Alaska

Dit mag je niet missen bij een rondreis Alaska

Een rondreis Alaska staat op de bucketlist van velen. Dat is ook niet heel gek, want Alaska is toch wel een Amerikaanse staat die voor velen tot de verbeelding spreekt. Terecht ook wel, want de staat is absoluut uniek. Als je eenmaal kennis hebt gemaakt met de enorme charme van Alaska, dan wil je er gegarandeerd meer van zien. Een rondreis door Alaska is natuurlijk ideaal om de meest uiteenlopende dingen te zien en te doen in de staat. Als je een rondreis door deze prachtige staat maakt, dan mag je de volgende bezienswaardigheden en activiteiten zeker niet aan je voorbij laten gaan.

Katmai National Park

Rondreis Alaska

Dit prachtige nationaal park is te vinden op een schiereiland en is daarom uitsluitend per vliegtuig of boot te bezoeken. Het is absoluut de moeite waard, want het natuurgebied is maar liefst een ruime 16.500 vierkante kilometer groot. Je kunt er de mooiste natuur bewonderen, met veel wateren waar de beren langs de oevers struinen en enkele prachtige vulkanen, waaronder de beroemde Novarupta en uiteraard ook de Katmai.

Alyeska Aerial Tram

Alaska is een prachtige staat die bijzonder indrukwekkend is om vanaf grotere hoogte te bewonderen. Je kunt hiervoor in de Alyeska Aerial Tram stappen, een grote kabelbaan met dichte cabines. Je bevindt je enkele minuten lang op hoogte en kunt genieten van een spectaculair uitzicht. Uiteraard is er boven ook van alles te zien en te doen. Hier kun je onder meer een horecagelegenheid bezoeken voor een hapje en een drankje.

Portage Glacier

Rondreis Alaska

De Portage Glacier is benoemd tot de meest populaire gletsjer van de staat, dat door de eeuwen heen de Portage Valley helemaal onder water heeft laten lopen. Het voordeel hiervan is wel dat je nu door de vallei kunt varen en vanaf het water een bijzonder uitzicht op de gletsjer hebt. De gletsjer is te vinden in het Chugach National Forest. Je kunt hier ook een leuk bezoekerscentrum vinden, waar je meer te weten komt over gletsjer en het omliggende gebied. Dit bezoekerscentrum is het Boggs Visitor Center.

Alaska Native Heritage Center

Dit informatieve en culturele centrum mag je zeker niet overslaan als je een rondreis door Alaska maakt. Je leert er alles over de rijke geschiedenis van de staat en er worden met grote regelmaat interessante tentoonstellingen georganiseerd op cultuurgebied. Je kunt er ook een bezoek brengen aan de indrukwekkende Hall of Culture. Dit centrum is te vinden in Anchorage.

Hondensleeën

Rondreis Alaska

Een rondreis door Alaska is niet compleet als je geen ritje op een echte hondenslee hebt gemaakt. Dit is toch wel waar Alaska voor staat. Je kunt in ieder seizoen van het jaar op de hondenslee stappen voor een tochtje. Als er geen sneeuw ligt, dan wordt de tocht namelijk aangeboden op een slee met wieltjes. De ervaring is hierdoor zeker soortgelijk, enkel het landschap ziet er anders uit.

Tenakee Springs

Tenakee Springs is een plaats waar je zeker een bezoek aan zou moeten brengen als je tijdens je rondreis door Alaska hier en daar ook wilt genieten van optimale ontspanning. In deze plaats lijkt alles om wellness te draaien. Je kunt er diverse natuurlijke warme baden vinden. In het centrum van de plaats is een badhuis gerealiseerd waar je kunt genieten van de warme bronnen. Het water heeft een gemiddelde temperatuur van 40 graden. Dit is te vergelijken met de watertemperatuur van een jacuzzi, dat maximaal 42 graden is. De omgeving van Tenakee Springs is ideaal voor het maken van wandeltochten en voor diverse watersporten, zoals zeilen en kajakken. Ook kun je eens gaan walvis spotten.

Aurora Ice Museum

In Fairbanks, een plaats aan de noordzijde van Anchorage, kun je een bezoek brengen aan het Aurora Ice Museum. Dit museum behoorde aanvankelijk tot de eerste ijshotels van Amerika, maar is nu omgetoverd tot een indrukwekkend museum waar je ijssculpturen kan bewonderen. Het ijsmuseum is het hele jaar door geopend, evenals de unieke Aurora Ice Bar.

Ga nu op rondreis door Alaska

De Amerikaanse staat Alaska is meer dan de moeite waard. Zie jij een rondreis door Alaska wel al zitten? Dan kun je via Goedkoperondreis.com natuurlijk de beste en meest voordelige rondreis door de staat vinden. Veel plezier in deze bewonderenswaardige staat van de VS.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Alaska