Rondreis Gibraltar

Rondreis Gibraltar

Geweldige stad met de mooiste stranden en belastingvrij shoppen

Gibraltar is echt een van de meest ideale vakantiebestemmingen die er zijn. Het bevindt zich op zowat het zuidelijkste puntje van het Iberisch Schiereiland. Dit garandeert een heerlijk middellandse zeeklimaat, met in de zomertemperaturen tussen 25 en 35 graden en overwinteringstemperaturen van tussen de 10 en 20 graden Celsius. Grappig is dat het Brits grondgebied is met Engels als officiële taal. Dit is ontzettend handig, want zo kun je dit mooie gebied met ideale klimaat ontdekken zonder al te veel handgebaren te hoeven gebruiken en maakt een rondreis Gibraltar nog aangenamer!

Rondreis Gibraltar

Roerige geschiedenis

De rots van Gibraltar is altijd een belangrijk strategisch punt geweest vanuit militair oogpunt. Deze is dan ook in de geschiedenis ontzettend vaak veroverd door verschillende volkeren. In 1704 werd de rots door een gemengde Engels-Nederlandse vloot veroverd en vanaf 1713 is de rots definitief in Engelse handen. Nog altijd is Gibraltar officieel Brits, ondanks dat Spanje de stad graag zou inlijven. Hierover is meerdere malen een referendum gehouden, maar steeds opnieuw kiezen de inwoners er zelf voor om Brits te blijven. Op vele gebieden is Gibraltar autonoom. Het buitenlandse bestuur en defensie worden echter door Groot-Brittannië geregeld.

De rots van Gibraltar ontdekken

Het allerbekendste stukje Gibraltar is natuurlijk de rots van Gibraltar. Deze moet je dan ook gezien hebben. Op zich is dat niet moeilijk, want vanuit de grenspost heb je hier al een meesterlijk zicht op. Je kunt met de kabelbaan vanuit het zuiden van de stad naar de top reizen. Zo heb je onderweg ook nog eens een fantastisch uitzicht. Boven aangekomen kun je gebruik maken van een observatorium en kun je een hapje en drankje nuttigen in het restaurant. Daarnaast is het leuk om kennis te maken met de apen die op de rots leven. Een legende vertelt dat Gibraltar Brits grondgebied zal blijven zolang de apen zich hier bevinden. Omdat ze redelijk tam zijn, kun je dicht bij ze in de buurt komen.

De mooiste stranden bezoeken in Gibraltar

Rondreis Gibraltar

Iets wat je in dit deel van de wereld natuurlijk bij uitstek kunt doen, is de mooiste stranden opzoeken. Gibraltar heeft schitterende stranden met vele faciliteiten en geweldige uitzichten waar je heerlijk kunt wegdromen. Bijna overal aan de stranden zijn kleedhokjes, wc’s, douches en horecagelegenheden te vinden.

Aan de oostkant van de rots ligt bijvoorbeeld Catalan Bay, dat zich in een kleine baai bevindt bij een vissersdorpje. Een idyllische en rustige plek en dus een echte mustsee. Dan zijn er nog Camp Bay en Little Bay, aan de Atlantische kust. Hier ligt zelfs een klein zwembad voor jongere kinderen. Ideaal! Eastern Beach is het grootste en misschien wel meest bekende strand van Gibraltar. Hier vind je een uitgestrekte zandvlakte.

Andere activiteiten in Gibraltar

Heb je even genoeg van het strand en wil je wat meer activiteit langs het water, bezoek dan eens de haven. Doordat de stad aan de zee ligt en door de eeuwen heen altijd een belangrijk strategisch punt is geweest, beschikt deze over een hele mooie haven. Het is zeker de moeite waard om eens langs de vele bootjes te slenteren die hier zijn aangemeerd. Ook cruiseschepen zijn hier regelmatig te vinden. De haven bevindt zich in de Baai van Gibraltar, in het westen.

Heb je even genoeg van al het water, de boten en de mooie verre uitzichten over zee? Maak dan nuttig gebruik van je verblijf in Gibraltar door lekker een dagje te gaan shoppen. Dit is een echte aanrader als je in Gibraltar bent, want je kunt hier namelijk belastingvrij inkopen doen. Echt waar, idealer krijg je het niet. Leef je dus lekker uit! Bedenk wel dat je nog door de grenscontrole moet als je Gibraltar verlaat, dus let bij het kopen op de regels die er gelden.

Verblijf  tijdens je rondreis Gibraltar

Als je Gibraltar wilt ontdekken, dan kun je dit doen door in Gibraltar zelf te verblijven, of door Gibraltar vanuit een andere plek in Zuid-Spanje te bezoeken. Gibraltar kent een aantal hele mooie hotels, en het is dan ook zeker een optie om hier enkele dagen te verblijven. Wil je een langere vakantie, dan is het aan te raden een vakantie in Spanje te boeken en de stad in een of enkele dagen te bewonderen. Ten eerste omdat je vanuit Gibraltar naar Spanje steeds over de grens moet, waar nog goed gecontroleerd wordt. Ten tweede is Gibraltar redelijk klein en kun je de stad in korte tijd gezien hebben. Je kunt dit gebied dus ook heel gemakkelijk mee pakken op rondreis, cruise of wanneer je in Spanje op vakantie bent.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Gibraltar.