Rondreis Nicaragua

Rondreis Nicaragua

De meest interessante bezienswaardigheden tijdens een rondreis Nicaragua

Heb jij wel eens nagedacht over een rondreis door Nicaragua in Midden-Amerika? Het is misschien niet het meest voor de hand liggende land om een rondreis te maken, maar het is zeker wel een land dat je veel onvergetelijke dingen te bieden heeft. Nicaragua heeft veel natuur, gezellige steden, mooie bezienswaardigheden en eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van vertier en activiteit. Als jij een rondreis door Nicaragua wilt gaan maken, dan mag je de volgende highlights niet vergeten!

Rondreis Nicaragua

San Juan Del Sur

Liefhebbers van surfen mogen San Juan Del Sur niet overslaan. Dit is hét surfparadijs van het land. Er zijn meerdere baaien te vinden, waardoor er mogelijkheden zijn voor zowel de startende als de gevorderde surfer die wil genieten van de golven langs de kust tussen Zuid- en Noord-Amerika. Daarnaast heeft het dorp ook veel gezelligheid te bieden. Je kunt er diverse terrasjes en uitgaansgelegenheden vinden. Hier zal jij je zeker geen moment vervelen.

Isla de Ometepe

Isla de Ometepe is een indrukwekkend vulkanisch eiland dat werkelijk uniek is. Nergens ter wereld kan je een eiland vinden dat ook maar de kleinste gelijkenissen vertoont met dit eiland. Daarom zou je het zeker moeten bezoeken als je een rondreis door Nicaragua maakt.

Rondreis Nicaragua

Het eiland wordt door twee vulkanen gevormd en is bijzonder groot. Op de eerste plaats is er de Maderas vulkaan, welke allang niet meer actief is. Daarnaast is er de Concepcion vulkaan, welke nog wel actief is. Allebei de vulkanen zijn de moeite van het beklimmen waard. Je kunt hiervoor vaste routes volgen, zodat je onderweg kunt genieten van de mooiste natuur.

De bezienswaardigheden in Granada

Granada is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Deze stad kent een enorm rijke geschiedenis, want Granada werd al in het jaar 1524 gesticht. Je kunt er een wandeling maken door de oude straatjes in de stad, je kunt er eeuwenoude bouwwerken bewonderen en de koloniale kerken gaan bekijken. Daarnaast zijn er in de stad ook veel restaurants met een internationale keuken te vinden waar je heerlijk kunt eten. De natuur rondom de stad is ook absoluut de moeite van het ontdekken waard.

Corn Islands

Rondreis Nicaragua

De Corn Islands zijn twee eilanden, namelijk de Little Corn en de Big Corn. Als jij tijdens je rondreis door Nicaragua echt het gevoel wilt ervaren dat je in een tropisch paradijs bent beland, dan is dit echt de place to be. Deze eilanden zijn werkelijk adembenemend.

Je kunt er per vliegtuig naartoe, zodat je er een kijkje kunt nemen in de wondere onderwaterwereld. Je kunt hier namelijk volop duiken. Voor een middag winkelen, een avond stappen of gewoon lekker door het centrum struinen ga je naar Big Corn. Wil je juist genieten van een mooie, rijke en ongerepte natuur? Dan ga je naar Little Corn.

Het Indio-Maìz Biological Reserve

Het Indio-Maìz Biological Reserve is een nationaal park waarin je kennis kan maken met de mistige wouden die je normaal gesproken alleen op televisie ziet. In het nationaal park kan je diverse nevelwouden vinden, welke ook wel Cloud Forrests worden genoemd. Je kunt er elke dag deelnemen aan speciale wandeltochten door deze jungle, waar je kunt genieten van een pure en volledig ongerepte natuur. Onderweg kan je ook zeker lokale boeren tegenkomen die de deuren vrijwel altijd open hebben staan voor de toeristen. Een kijkje bij een gastvrije boer thuis is zeker de moeite waard.

Rondreis Nicaragua

Het dorpje Leon

Als je tijdens je rondreis door Nicaragua een bezoek hebt gebracht aan Granada, en je hebt hier volop van genoten, dan is een bezoek aan het koloniale dorpje met de eenvoudige naam Leon zeker de moeite waard. Dit dorpje wordt namelijk gezien als de kleine versie van het grote en drukke Grenada. Het dorpje heeft een gezellige markt, er worden regelmatig leuke feesten georganiseerd en de sfeer is er gemoedelijk en vriendelijk.

Managua

Managua is de hoofdstad van Nicaragua en mag dan ook zeker niet missen op het lijstje highlights van het land. Veel mensen proberen de stad aan alle kanten te vermijden omdat het er gevaarlijk zou zijn. Wij kunnen je mededelen dat je de stad zeker op een veilige manier kan gaan bewonderen zolang je dit gewoon overdag doet en niet in de avond of nacht. De stad heeft prachtige bezienswaardigheden die je eigenlijk echt niet wilt missen, zoals onder meer het park Parque Historico Nacional Loma de Tiscapa, de fossiele opgravingen van Huellas de Acahualinca en het paleis, Palacio Nacional de la Cultura.

Rondreis Nicaragua

Klaar voor je rondreis?

Wil jij de gedachte aan een rondreis door Nicaragua na het lezen van deze highlights omzetten in werkelijkheid? Dan zit je hier natuurlijk direct goed. Via Goedkoperondreis.com kan jij jouw ideale rondreis door Nicaragua snel vinden en gemakkelijk boeken tegen de beste prijs.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nicaragua