blog
De mystieke kloosters van Bhutan

De mystieke kloosters van Bhutan

Bhutan, het kleine koninkrijk gelegen aan de oostelijke rand van de Himalaya, is een land vol adembenemende schoonheid en spirituele rijkdom. Met zijn majestueuze kloosters en kleurrijke tempels wekt Bhutan de illusie van een betoverend sprookjesland. In dit artikel nemen we je mee op een rondreis door dit mystieke land vol culturele erfgoederen en natuurlijke pracht.

De mystieke kloosters van Bhutan

Tiger’s Nest (Taktsang)

Verscholen tegen een klif op ruim 3000 meter hoogte, bevindt zich het beroemde Tiger’s Nest klooster. Deze heilige plek, ook wel bekend als Taktsang, is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Bhutan. Het bereiken van dit klooster vergt een stevige wandeling, maar het adembenemende uitzicht en de spirituele sfeer maken het meer dan de moeite waard. Het Tiger’s Nest klooster is een bedevaartsoord voor boeddhisten en een herinnering aan de heilige meester Padmasambhava, die hier mediteerde in de 8e eeuw.

De mystieke kloosters van Bhutan

Punakha Dzong

Een andere prominente kloosterfort in Bhutan is Punakha Dzong. Gelegen aan de samenvloeiing van twee majestueuze rivieren, de Pho Chhu en de Mo Chhu, is dit klooster een architectonisch meesterwerk. Met zijn sierlijke houtwerk, prachtige muurschilderingen en uitgebreide binnenplaatsen, ademt Punakha Dzong een tijdloze grandeur uit. Het klooster wordt beschouwd als een van de mooiste in het land en speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Bhutan.

Gangtey klooster

Het Gangtey klooster, ook wel Gangtey Gompa genoemd, is gelegen in de vallei van Phobjikha. Dit afgelegen klooster, omringd door met sneeuw bedekte bergen, is een toevluchtsoord voor de zwarte nek kraanvogels, die hier elk jaar neerstrijken tijdens hun migratie. Het Gangtey klooster staat bekend om zijn traditionele architectuur en biedt een serene sfeer die de bezoekers betovert. Het is een ideale plek om te mediteren en volledig op te gaan in de rustige omgeving.

Sprookjesachtige tempels

Kyichu Lhakhang

Kyichu Lhakhang, gelegen in de Parovallei, is een van de oudste en heiligste tempels van Bhutan. Gebouwd in de 7e eeuw, bewaart deze tempel vele belangrijke religieuze kunstwerken en relikwieën. Het interieur van Kyichu Lhakhang is rijkelijk versierd met prachtige fresco’s en houtsnijwerk. Het is een plek vol spirituele kracht waar veel Bhutanezen komen om te bidden en offers te brengen.

Chimi Lhakhang

Chimi Lhakhang, ook wel bekend als de Tempel van de Vruchtbaarheid, is gewijd aan de populaire heilige lama Drukpa Kunley. Deze tempel in de buurt van Punakha trekt vele stellen aan die hopen op zegeningen voor hun vruchtbaarheid. De muren van Chimi Lhakhang zijn versierd met afbeeldingen van geslachtsorganen, wat het een unieke en intrigerende plek maakt om te bezoeken. De vrolijke en open sfeer van deze tempel zorgt voor een bijzondere ervaring.

Ga Bhutan ontdekken

Een rondreis door Bhutan, langsheen de betoverende kloosters en tempels, biedt een unieke en spirituele ervaring. Van het adembenemende Tiger’s Nest-klooster tot de schilderachtige tempel van Chimi Lhakhang, Bhutan biedt voor ieder wat wils. Laat je betoveren door de prachtige cultuur, natuurlijke schoonheid en spirituele rijkdom van dit magische land. Een bezoek aan Bhutan zal je zeker verrijken en een blijvende indruk achterlaten.

De reisspecialisten:

0