Rondreis Hongkong

Rondreis Hongkong

Een rondreis in Azië begint in Hong Kong

Hongkong is gelegen in het zuidoostelijke puntje van China aan de Zuid-Chinese zee. Om te zeggen dat het een stad is, zou deze regio van China te weinig eer aandoen. Het bestaat niet alleen uit het ontzettend grote stadsdeel, maar daarnaast nog uit meer dan 200 eilanden.

Rondreis Hongkong

Deze zijn niet allemaal bewoond. Hongkong leent zich dan ook niet alleen goed voor een stedentrip, maar ook voor een rondreis Hongkong of als onderdeel van een rondreis door China. Voor welke mogelijkheid je ook kiest, zorg dat je voldoende tijd uittrekt voor je bezoek aan Hongkong, want er valt zo ontzettend veel te zien en te doen, dat je met een week eigenlijk nog tijd te kort komt. Hier zullen we je zoveel mogelijk informatie geven over de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is.

Hong Kong stad zeëf

Het eerste dat je natuurlijk echt gezien moet hebben is de stad zelf. De twee belangrijkste eilanden zijn Kowloon en Hongkong Island. Hongkong Island is het zakelijk district met veel banken en kantoren, terwijl Kowloon de gezellige drukte kent met veel eettentjes op straat. Je kunt voor het vervoer tussen de 2 eilanden gebruik maken van de Star Ferry ( zie foto) .Voor een paar HK dollar dubbeltjes kun je mee .Een andere mogelijkheid is door de tunnel met de auto. ( niet spectaculair)

De Star Ferry boten stammen nog uit de tijd dat Hong Kong een Britse kroonkolonie was en je bent in no-time aan de overkant. Verder kun je op Kowloon nog de haven zien met veel containerschepen en moet je ook even langs het Peninsula hotel. ( zie foto-vlak bij de Star Ferry op de Salisbury road ) . Een prachtig Brits 5 sterren hotel waar aan de voorkant een stuk of 15 Rolls Royces ziet staan om de gasten te vervoeren. Dit is het oudste hotel in Hong Kong en is op zich een bezienswaardigheid. Overnachten kan je er ook. Kost je wel zo’n 450- 500 euro per nacht, maar dan krijg je ook wat !

Rondreis Hongkong

In 1997 werd HK door de Britten aan China overgedragen.

Wandel door de stad en verbaas je over de enorme drukte en het gevoel van optimisme. Vele jonge Chinezen komen hiernaartoe om voor zichzelf een toekomst veilig te stellen. Er heerst dan ook een beetje een cultuur die lijkt op de American Dream. Veel mensen proberen hier bijvoorbeeld hun eigen bedrijfje op te starten. Dit maakt de stad tot een prachtige handelsstad met een echte werkmentaliteit. Omdat zoveel Chinezen richting de stad trekken, rijzen er steeds meer hoge gebouwen en wolkenkrabbers uit de grond. Een indrukwekkend gezicht.

Po Lin Klooster

Tempels zijn er door heel China veel te vinden, omdat in het land voor een groot deel het boeddhisme heerst. Wil je graag een mooie tempel in Hongkong bezoeken, kies dan voor de tempel behorende bij het Po Lin klooster op Lantau. Dit klooster is op een berg gebouwd, wat zorgt voor een mooie omgeving. Daarnaast is het bezoek aan deze tempel erg praktisch, omdat je meteen ook het klooster zelf hebt gezien en het beroemde, immens grote bronzen Tian Tan Boeddhabeeld

Lekker bijkomen en uitzicht op de skyline

Wil je even heerlijk uitwaaien en lekker bijkomen? Dat kan aan het water. In Hongkong vind je namelijk ook heerlijke stranden en mooie havens. Je kunt hier meteen genieten van een prachtige blik op Hongkong. Wanneer je echt een blik wilt werpen op de mooie skyline van de stad, dan is Avenue of Stars aan te raden, de Hongkong variant op de Walk of Fame in Hollywood. Doe dit vooral ’s avonds, want dan kun je genieten van een fantastische licht- en geluidshow. Een andere manier om lekker bij te komen is door een van de vele parken te bezoeken die Hongkong rijk is. Geniet hier van de rust en het groen om je heen.

Andere bezienswaardigheden in Hongkong

Rondreis Hongkong

Een echte bezienswaardigheid die hier wel onder ‘andere bezienswaardigheden’ genoemd wordt, maar eigenlijk een van de grootste toeristische attracties in de regio vormt, is Victoria Peak. Dit is het hoogste punt van Hongkong Island. Als je geluk hebt, heb je hier echt het meest fantastische uitzicht over Hongkong.

Heb je naast dit alles nog tijd om iets te doen dat je in een buitenlandse stad altijd moet doen om de cultuur te proeven? Ga dan eens naar een van de vele markten die de stad rijk is. Op deze manier leer je de stad, de cultuur en de bevolking pas echt goed kennen. Bezoek bijvoorbeeld eens de Ladies Market of de Western Market. Een echte aanrader is de Temple Street Market die ’s avonds plaatsvindt. Wil je nog wat meer te weten komen over de cultuur en historie van Hongkong, bezoek dan een van de vele musea die de stad rijk is. Voor deze doeleinden vormen vooral het Hongkong Museum of History of het Hongkong Museum of Art een goede start.

Klimaat

De seizoenen liggen in Hongkong ongeveer gelijk met onze seizoenen. De temperatuur ligt tijdens al deze seizoenen hoger dan in ons land. De winters zijn redelijk aangenaam met temperaturen tussen 15 en 25 graden. De zomers zijn warm, zonnig en nat, met temperaturen van ongeveer 30-35 graden. Het voor- en naseizoen zijn de meest ideale seizoenen om deze regio te bezoeken. Er is dan sprake van aangename temperaturen, die soms kunnen oplopen tot 30 graden, en het is dan niet zo nat als in de zomer.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Hong Kong

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar China