Bezienswaardigheden in Phoenix

geplaatst in: blog | 0

Phoenix is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Arizona. Het is de op vier na grootste stad van de Verenigde Staten. De stad is midden in de Sonora-woestijn gelegen en staat bekend om haar rijke geschiedenis. Er zijn verscheidene culturele voorzieningen en ook vind je er gezellige parken waar je heerlijk kunt uitrusten. Genoeg reden voor een stedentrip naar Phoenix.

Bezienswaardigheden in Phoenix

Phoenix heeft een aantal leuke bezienswaardigheden. Mede door haar rijke cultuur zijn er verschillende interessante musea, waaronder Phoenix Art, Heard Museum en Arizona Mining and Mineral Museum. Naast leuke musea kun je ook een bezoekje brengen aan het South Mountain Park, het Heritage & Science Park en de Camelback Mountain. Stuk voor stuk leuke bezienswaardigheden tijdens je stedentrip naar Phoenix.

Phoenix Art Museum

Het Phoenix Art Museum biedt objecten uit de moderne kunst van de Verenigde Staten en Europa. Eén van de bekende exposities is die van Gilbert Stewart. Deze man heeft de tekening van George Washington gemaakt die afgedrukt werd op ieder dollarbiljet.

Camelback Mountain

In de voorstad van Phoenix, in Scottsdale, ligt de Camelback Mountain. Deze enorme, bultige berg is gevormd door opgestuwd vulkaanmateriaal. Je kunt relatief snel naar de top komen als je vanaf de parkeerplaats vertrekt. Je kunt er lekker wandelen, klimmen en je kunt op de top ook lekker picknicken.

South Mountain Park

Het South Mountain Park is één van de grootste stadsparken van de wereld. Je vindt er ruim 80 kilometer aan paden voor wandelaars, fietsers en ruiters. Vanaf Dobbins Lookout hbe je een prachtig uitzicht over de omgeving. Je kunt dit bereiken als je de Summit Road blijft volgen.

Heard Museum

Het Heard Museum herbergt meer dan 30.000 kunstvoorwerpen uit de geschiedenis van de Indianen. Je vindt er onder andere kacina-poppen, aardewerk en textiel.

Heritage & Science Park

Het Heritage & Science Park bestaat uit twee attracties: het Arizona Science Center en Historisch Heritage Square. De eerstgenoemde attractie neemt je mee aan de hand van films en voorstellingen. De tweede attractie biedt een rondleiding in het victoriaanse Phoenix.

Arizona Mining and Mineral Museum

Tegen het einde van de Amerikaanse burgeroorlog gingen veel inwoners op zoek naar mineralen en ertsen. In de omgeving trof men vooral ijzer, zilver en goud aan. Het museum behoort nu tot één van de grootste mijnmusea ter wereld.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Amerika.  Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

krastui-logo-2djoseroadsnpfoxsawadeesundownertravelworlddreamtravelslidl-logo-300x175Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van