Stedentrip Beijing

Stedentrip Beijing

Boek een stedentrip naar Beijing, het vroegere Peking

Beijing is de hoofdstad van China. Hier kun je dingen terug vinden die heel erg modern zijn maar daarnaast zijn er ook nog veel dingen vanuit de geschiedenis te vinden hier. Er wonen ongeveer 20 miljoen mensen in Beijing. Dat maakt een stedentrip Beijing ook zo bijzonder. Beijing ligt in het noordoosten van China. Op het gebied van geografie en cultuur is Beijing heel verschillend ten opzichte van de hoofdsteden in het Westen, heel China eigenlijk. Maar gelukkig is het wel erg gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. Dit maakt het ook een geschikte bestemming voor een stedentrip Beijing.

Stedentrip Beijing

Ook bezit de stad een goed openbaar vervoer netwerk. Hierdoor is het reizen in de stad zelf ook heel erg makkelijk. Het grootste voordeel is Beijing is dat de meeste bezienswaardigheden in het Engels aangegeven worden. Het maakt dus niks uit dat je de taal niet spreekt. Met Engels kom je een heel eind tijdens je stedentrip Beijing.

Accommodatie tijdens je stedentrip Beijing

Beijing heeft accommodaties in alle soorten en maten. Er zijn uiteraard hotels te vinden in alle soorten en maten en deze prijzen verschillen dan ook heel erg. Daarnaast zijn er ook hostels maar kun je natuurlijk ook een vakantiehuisje huren in Beijing. Beijing bezit wel een paar van de mooiste hotels van de wereld maar hier betaal je dan natuurlijk ook genoeg voor. Tijdens een stedentrip Beijing is er voor ieder wat wils qua accommodatie.

Vervoer door Beijing

Beijing heeft een uitstekend openbaar vervoer netwerk. De meest voorkomende manier om van a naar b te komen is met de metro. Beijing heeft een metronetwerk met 14 lijnen. Deze lijnen brengen je naar elke hoek van de stad. Dit is dus een perfecte manier van reizen tijdens je stedentrip Beijing. Het enige probleem van de metro is dat de metro de drukte niet aan kan. Dat is ook de rede dat er op dit moment meerdere lijnen gebouwd worden. Buiten de spitsuren is het prima reizen met de metro. Tijdens de spitsuren is het niet aan te raden.

Stedentrip Beijing

Vroeger dacht men meteen aan fietsen als men aan Beijing dacht. Er fietsen nog steeds veel mensen maar tijdens je stedentrip Beijing zal je minder fietsers zien dan je verwacht. Dit komt omdat de welvaart in het land alleen maar aan het stijgen is. Dit betekent dat meer mensen nu een brommer of een auto bezitten in plaats van een fiets. Maar tijdens je stedentrip Beijing is het grootste gedeelte van de stad nog perfect om met de fiets te verkennen.

Bezienswaardigheden Beijing

Het Beihaipark in Beijing heeft prachtige tuinen. Hier kun je echt een stukje puur Beijing zien. De lokale bevolking danst hier en doet hier yoga oefeningen. Wil je dus echt een stukje Beijing proeven tijdens je stedentrip Beijing, sla dit park dan zeker niet over. Beijing heeft een erg druk stadscentrum. Maar buiten dit centrum heeft de stad nog wel een aantal mooie bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het Zomerpaleis en de Marco-Polo brug. Hier kun je tijdens je stedentrip Beijing heel erg goed zien hoe de keizers vroeger leefden in China. Waan je heel even in de pracht en praal wat zij vroeger hadden.

Stedentrip Beijing

Winkelen in Beijing

Natuurlijk heeft Beijing heel veel verschillende soorten winkels. Dit maakt een stedentrip Beijing dan ook perfect voor mensen die heel erg van winkelen houden. Natuurlijk heeft Beijing heel erg veel moderne winkelcentra. Deze winkelcentra hebben meerdere verdiepingen en hier vind je allerlei soorten winkels. Je kunt hier merkkleding kopen maar bijvoorbeeld ook dat ene kruid wat je zo lekker vond.

Uitgaan in Beijing

Als laatste is natuurlijk het uitgaan tijdens je stedentrip Beijing heel erg belangrijk. Zoals je misschien wel verwacht heb je hier ook heel veel keuze in. Beijing kent veel grote discotheken maar heeft daarnaast ook veel leuke kleine barretjes. Alles is wel heel erg over de top. Precies wat je van China verwacht eigenlijk. Een drankje hier is iets goedkoper dan in Nederland, dat is wel mooi meegenomen tijdens je stedentrip Beijing.

meer pagina’s voor China:

Rondreis Hong Kong en China
Rondreis door China? Deze 4 toppers mag je niet missen!
Rondreis China, Geweldige steden, natuur en Cultuur!
Stedentrip Shanghai
Stedentrip Hongkong
Vakantie Tianjin

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Beijing

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar China.

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Beijing gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie  tijd omdat je in Beijing niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.
Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.