Stedentrip San Francisco

Stedentrip San Francisco

In de Amerikaanse staat Californië ligt de stad San Francisco. Deze wordt gekenmerkt door onder ander de Golden Gate Bridge en Alcatraz, maar kent beslist nog veel meer prachtige bezienswaardigheden en attracties die een stedentrip San Francisco tot een onvergetelijke ervaring zullen maken.

De mogelijkheden zijn divers en stellen je in staat om meerdere dagen op unieke wijze in te vullen, waarna je kunt uitrusten of juist jezelf kunt uitleven tijdens een uitgebreid diner, dan wel bezoek aan één van de vele uitgaansgelegenheden die in de stad te vinden zijn.

stedentrip san franciscostedentrip san francisco

Attracties en bijzonderheden

stedentrip san francisco

De meest bekende bezienswaardigheden die je in San Francisco kunt bezichtigen zijn de Golden Gate Bridge en het aangrenzend Golden Gate Park. De Golden Gate Bridge zorgt voor een directe verbinding tussen Marin County en het schiereiland van San Francisco. Door een afmeting van 2.737 meter en de effecten die de kleur, het licht en geluid dat hiervan afkomt geven, is het een zeer imponerend schouwstuk. Je kunt deze brug enkel met de auto oversteken. Het wordt beschouwd als één van de zeven moderne wereldwonderen, waardoor dit zeker de moeite van een bezoek waard is.

Golden Gate Park

In het Golden Gate Park kun je heerlijk wandelen en bovendien een bezoek brengen aan zowel een natuurwetenschappelijk museum, als een botanische tuin. Het is ook mogelijk om op rolschaatsen het park te verkennen en dit is dan ook een veelvuldig gebruikt transportmiddel. Een ander kenmerkende attractie van San Francisco is onmiskenbaar de voormalige gevangenis Alcatraz, waar onder meer Al Capone heeft gezeten. Als museum toont het nu de geschiedenis van de gevangenis, waar ook regelmatige tentoonstellingen worden gehouden.

Alamo Square, niet te vergeten

Archeologische hoogstandjes zijn te vinden in Alamo Square, waar de woningen in Victoriaanse stijl zijn gebouwd en waar vandaan je een prachtig uitzicht over de stad kunt hebben. Daarnaast steekt de Transamerica Pyramid met een hoogte van 260 meter ver boven de stad uit, waardoor ook dit een kenmerkende bezienswaardigheid vormt.

Kunst vind je in het Fine Arts Museum, wat eveneens in het Golden Gate Park is gevestigd. Bezoek verder Chinatown of Fisherman’s Wharf om zeehonden te bezichtigen en te genieten van winkels en live entertainment. Jazz liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het San Francisco Jazz Festival waar jaarlijks grote namen op af komen.

Shopping tips

stedentrip san francisco

Wanneer je het bezoeken van bezienswaardigheden wilt afwisselen met een dagje shoppen, dan bied San Francisco ook hierin een keur aan mogelijkheden. Er zijn verschillende bekende en minder bekende winkelstraten waar je tal van merkwinkels of juist kleine, unieke boetiekjes kunt vinden. Je komt handen en uren tekort, maar kunt rekenen op een geslaagd winkelavontuur.

Union Square

Zo is er bijvoorbeeld Union Square, met verschillende grote warenhuizen met bekende namen als Macy’s, Tiffany’s & Co en Victoria Secrets. Wanneer je hier je paspoort toont, hoef je geen state tax te betalen en krijg je dus korting op je aankoop. Uiteraard vind je hier ook merken als Louis Vuitton, Emporio Armani en Gucci en nog vele anderen die de shopping ervaring tot een geslaagd succes maken.

24th street

Kleine, uniek boetiekjes vind je op 24th street. Voor meubelaccessoires ga je naar Fillmore Street en andere winkelstraten die zeker de moeite waard zijn, zijn Chestnut Street, Haight Street, Daly City en Burlingame. Elmwood district – Berkeley behoort ook tot de mogelijkheden en wil je goedkoop veel kleding inslaan tijdens je stedentrip San Francisco, dan is een bezoek aan de Gilroy outlet keten zeker een goed idee. Je kunt ook hier rekenen op artikelen van de beste merken en met een bonnenboekje wat je aan de kassa kunt kopen, kunnen de kortingen nog wel eens heel aardig oplopen.

Eet- en uitgaansgelegenheden

Na een dag besteed te hebben aan het ondernemen van activiteiten of rondwandelen langs monumenten, kun je genieten van een heerlijke maaltijd in de vele eetgelegenheden die in de stad te vinden zijn. Of je nu kiest voor fastfood, pizza of voor een meer culinair hoogstandje, er is keus te over. Zo kun je ook elke dag variëren en afwisselen.

Trendy clubs

Na het eten kun je vervolgens het nachtleven ontdekken. Je hebt hierbij de keuze uit het bezoeken van tal van theaters of bioscopen, maar je kunt uiteraard ook besluiten om te gaan dansen in een nachtclub of te genieten van muziek in een bar of café. Trendy clubs zijn Folsom, de Minna Gallery, Harry Denton’s Starlight Room, Red Devil Lounge of de Supper Club.

De Ruby Skye

De Ruby Skye is uitgeroepen tot één van de beste clubs ter wereld, dus een bezoek aan deze club mag zeker niet ontbreken. Er staan hier 4 zalen tot je beschikking en een dj zorgt ervoor dat de avond een waar succes wordt. Indien je meer wilt ontspannen dan dansen, dan is de Icon Ultra Lounge een geschikte keuze. Pluche zitjes en cocktails maken ook deze avond onvergetelijk. Een combinatie van beide vind je bij The Parlor, een nieuwe club in de stad.

Vervoer door San Francisco

stedentrip san franciscostedentrip san francisco

Het meest karakteristieke vervoersmiddel wat door San Francisco rijdt en wat in menig film te bewonderen valt, is natuurlijk de kabeltram of ‘cable cars’. Het zijn een soort trams, maar zien er net even anders uit dan de normale trams en sneltrams. Ze zijn beter bestand tegen de steile heuvels die je in San Francisco veel hebt, door dat de kabeltram vastzit aan kabels die door een sleuf tussen de rails onder grond zitten. Hierdoor kunnen ze de steile heuvels worden opgehesen.

BART

Deze trams en de normale trams zijn onderdeel van het Bay Area Rapid Transit (BART) lightrailnet. De trams vallen samen met de metrolijnen en het busnetwerk van de stad onder de publiek vervoersmaatschappij SF Muni. Om vanuit Marin County te reizen naar het Schiereiland van San Francisco kun je gebruikmaken van de Golden Gate Bridge.

Boek vandaag nog een stedentrip San Francisco

stedentrip san francisco

Gezien de vele mogelijkheden die de stad heeft te bieden op gebied van cultuur, kunst, natuur en uitgaan, schaart San Francisco zich bij de meest populaire en aantrekkelijke steden voor het maken van een stedentrip. Zelfs de vervoersmiddelen bieden iets extra’s waardoor je de gehele dag verzekerd bent van geweldige indrukken. Het is dan ook zeker de moeite waard om naar deze stad af te reizen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar San Francisco

 

 

Vergelijk direct alle reizen naar Amerika

 Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je San Francisco gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in San Francisco niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.