Bezienswaardigheden in Chicago

geplaatst in: blog | 0

Chicago, ook wel de Windy City, staat bekend om haar imponerende architectuur en het leuke uitgaansleven. De stad heeft zo’n drie miljoen inwoners in de stad zelf en in de metropool wonen nog zo’n zes miljoen inwoners. Het is na New York en Los Angeles de grootste stad van de Verenigde Staten.

Bezienswaardigheden in Chicago

Chicago heeft verschillende leuke bezienswaardigheden. Enkele hoogtepunten zijn de Water Tower, Chicago Loop en Michigan Avenue.

Willis Tower

Willis Tower is een grote wolkenkrabber in Chicago. De wolkenkrabber is 25 jaar lang het hoogste gebouw ter wereld geweest. Het was in die tijd daarmee ook één van de populairste attracties ter wereld. Vanaf de 103e verdieping (het dakterras) heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het gebouw is 412 meter hoog, dus als je last hebt van hoogtevrees is het niet aan te raden.

Michigan Avenue

Michigan Avenue is één van de bekendste straten van Chicago. Je vindt hier diverse luxe winkels, mooie hotels en winkelpanden. Alle grote merken kun je hier wel vinden.

Chicago Loop

Chicago Loop is het commerciële centrum van de stad. Je kunt er ook musicals of opera’s bezoeken. Ook heeft dit gebied een leuk kunstmuseum. Zowel in het noorden als in het westen wordt het stadsdeel begrenst door de Chicago River. Daar kun je ook een bouttour boeken bij één van de vele aanbieders.

Water Tower

Water Tower, niet te verwarren met Willis Tower, is een prachtige watertoren dat een zeer bijzonder uiterlijk heeft. De Water Tower staat symbool voor de stad. Het bouwwerk is 55,63 meter hoog en bevindt zich op N. Michigan Avenue.

Millennium Park

De stad heeft diverse parken die stuk voor stuk prachtig zijn. Het grootste park is het Millennium Park. Het park is destijds opgericht toen men het millennium ging vieren in 2000. Tegenwoordig worden er allerlei leuke festivals, concerten en exposities gehouden. Naast het park vind je ook diverse gezellige restaurants waar je na afloop iets kunt eten. Park Grill is een aanrader.

Shedd Aquarium

Shedd Aquarium is een groot aquarium waar zo’n 32.000 vissen leven. Naast vissen zijn er ook andere zoogdieren, vogels, slangen en insecten aanwezig. In totaal leven er ongeveer 1.500 verschillende diersoorten.

Navy Pier

De Navy Pier is een lange pier die je niet mag missen tijdens je stedentrip naar Chicago. De Navy Pier is nooit stil. Er zijn altijd wel mensen. In 1914 werd de pier oorspronkelijk gebouwd voor de zeevaart. Echter vind je er hedendaags een groot reuzenrad, een kindermuseum en een grote bioscoop. Er worden tijdens feestdagen ook vaak vuurwerkshows en tentoonstellingen georganiseerd.

Wanneer boek jij je stedentrip naar Chicago?

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Chicago . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

dreamtravelslavida-logo-300x175

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Amerika . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

krastui-logo-2djoseroadsnpfoxsawadeesundownertravelworlddreamtravelslidl-logo-300x175

 

Op zoek naar een rondreis in combinatie met een cruise? Kijk dan bij :rondreizen Florida of ga direct naar van SNP

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van