blog
Groepsreizen in Azië, wat kan je verwachten en waar moet je op letten?

Groepsreizen in Azië, wat kan je verwachten en waar moet je op letten?

Wil je op vakantie, het liefst niet alleen en op weg naar Azië? Heb je dan wel eens aan een groepsreis gedacht? Een groepsreis brengt veel voordelen met zich mee en Azië is een prachtige bestemming om heel veel mooie mensen en plekken te bezoeken. Het heeft een magische cultuur waar jij in ondergedompeld gaat worden, zonder dat je er helemaal alleen voor staat. Door het boeken van een groepsreis ga je namelijk samen met een groep, waardoor je meegenomen wordt door een gids die van alles weet over de plekken die je gaat bezoeken. Dit geeft jouw trip naar Azië meer diepgang, omdat je steeds meer te weten komt over de bestemming waar je precies naartoe gaat.

Wat kun je verwachten?

Meegaan met een groepsreis kan een spannende ervaring zijn, dus wat kan je verwachten? Zo kan je kiezen met wat voor leeftijdsgroep je op reis zou willen gaan. Het kan namelijk zo zijn dat je graag met leeftijdsgenoten gaat of juist niet; dat is allemaal compleet aan jezelf. Zo zijn er verschillende categorieën waar je uit kan kiezen. Ook kan je kiezen met hoe veel mensen je graag zou willen. Houd je van een grote groep of heb je het liever wat kleiner zodat je wellicht ook wat meer persoonlijke banden met mensen kan opbouwen? Allemaal dingen om over na te denken.

Heb een doel voor ogen

Er is veel aanbod op internet, zo zijn er dure rondreizen maar ook goedkope rondreizen door Azië. Elke reisorganisatie beweert natuurlijk dat zij de beste zijn, dus speur goed het internet af naar een groepsreis die bij jou past. Er zitten namelijk grote verschillen tussen groepsreizen en het is belangrijk dat jij helemaal content bent met jouw reis. Bepaal daarom goed wat je belangrijk vindt, zodat je niet met teleurstellingen om hoeft te gaan. Vind je het belangrijk om elke dag wat actiefs te doen en wat te zien; of heb je liever een wat meer relaxte vakantie waarbij er ook een dag aan het strand bijvoorbeeld bij zit? Soms kan je zelfs een hele reis zelf opbouwen, waarbij je alles zelf in kan delen. Dit is vaak wel iets prijziger dan een standaard pakket, maar doe vooral wat inspiratie op op internet en kijk wat jij zelf graag zou willen.

Op reis in Azië

Als je op reis gaat naar Azië, dan kan het zijn dat er te veel keuzes zijn om uit te kiezen. Zo kan je naar Vietnam gaan, maar bijvoorbeeld ook naar China of Japan. Allemaal dingen waar je uit moet kiezen voordat je gaat. Als je een gaat voor een groepsreis China, dan kan je alsnog veel verschillende dingen bezoeken. Zo kan je alleen de hoogtepunten van China bezoeken, maar ook gaan voor wat meer natuur bijvoorbeeld. Zo kan je natuurlijk naar Hongkong, maar ook het traditioneel Datong en Pingqua bezoeken.

Je kan ook naar de watersteden Hangzhou en Suzhou, maar ook alleen in de steden blijven om daar de sfeer te proeven. De Chinese muur is uiteraard wel iets dat je zou moeten bezoeken, maar dit hoeft natuurlijk alleen als je dat zelf ook graag zou willen. Denk dus aan alles dat je zou willen bezoeken, maar ook aan de duur van jouw reis. Je kan een aantal maanden gaan maar ook een aantal weken. Groepsreizen zijn meestal een aantal weken maar je zou jouw bezoek ook kunnen combineren door eerst een groepsreis te doen en dan nog een aantal weken zelf in China te blijven. It’s all up to you!

0
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!