blog
Natuurlijke bezienswaardigheden in Kazachstan

Natuurlijke bezienswaardigheden in Kazachstan

Kazachstan is een land in Centraal-Azië. Het is groot en omvat een groot deel van het westen van het vasteland van Azië. Het is bergachtig en bevat verschillende grote rivieren, zoals de Amu Darya en de Syr Darya. De hoofdstad en grootste stad is Astana. De bevolking van Kazachstan is ongeveer 18 miljoen mensen en het land kent verschillende etnische groepen, waaronder Kazachs, Russen, Oeigoeren, Tataren en Koreanen. De officiële talen zijn Kazachs en Russisch.

Mooie natuurlijke bezienswaardigheden in Kazachstan

Kazachstan was vroeger een deel van de Sovjet-Unie, maar is sinds 1991 een onafhankelijke republiek. Het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en biedt verschillende mooie natuurlijke bezienswaardigheden, zoals het Altyn Tagh gebergte en Lake Balkhash, en een rijke geschiedenis en cultuur. De hoofdstad Astana is een moderne stad met vele interessante bezienswaardigheden, zoals het Baiterek toren en het Paleis van vrede en verzoening. Kazachstan is ook een belangrijke handelspartner voor zowel Rusland als China.

Een dunbevolkt land

Kazachstan is een land in Centraal-Azië. Het heeft een oppervlakte van 2,7 miljoen vierkante kilometer. Kazachstan is een van de zes republieken die in 1991 uit de Sovjet-Unie voortkwamen. Het land is groot en dunbevolkt, met een bevolkingsdichtheid van slechts 7 mensen per vierkante kilometer. De hoofdstad van Kazachstan is Astana, maar de grootste stad is Almaty.

Kazachstan heeft een divers economisch landschap. Het land is rijk aan natuurlijke hulpbronnen, met name aan olie en gas. Daarnaast is Kazachstan een belangrijke producent van kernenergie, uranium en kobalt. De industrie van Kazachstan is voornamelijk gericht op de winning en verwerking van mineralen, maar er zijn ook belangrijke sectoren in landbouw, textielproductie en voedselverwerking.

Munteenheid in Kazachstan

De officiële munteenheid van Kazachstan is de Tenge (KZT). De Tenge is onderverdeeld in 100 Tiyin en wordt afgebeeld met het symbool ₸. De Tenge wordt uitgegeven door de Centrale Bank van Kazachstan. De Tenge is sinds 1993 de officiële munteenheid van Kazachstan. De Kazachse Tenge is een stabiele munt die gekoppeld is aan drie valuta: de Amerikaanse Dollar, de Euro en de Russische Roebel.

De huidige munt unit van Kazachstan, de Tenge, werd geïntroduceerd in 1993 na de onafhankelijkheid van het land. De munt is genoemd naar de Kazachse woord voor “balans”, die ook de afbeelding op de achterzijde van de munt weerspiegelt.

Talen in Kazachstan

Kazachstan is een land met een groot aantal verschillende talen. Kazachs is de hoofdtalen, maar er zijn meer dan honderd verschillende talen die in het land worden gesproken. Enkele talen die in Kazachstan worden gesproken, zijn onder andere Russisch, Oeigoers, Tataren en Tsjetsjeens.

In Kazachstan worden veel verschillende talen gesproken. Dit zijn de talen die het meest worden gesproken in Kazachstan:

  • Kazachs: dit is de officiële taal in Kazachstan en wordt door ongeveer 10 miljoen mensen gesproken. Het Kazachs is een Turkse taal en heeft veel Russische woorden.
  • Russisch: dit is de tweede officiële taal in Kazachstan en wordt door ongeveer 6 miljoen mensen gesproken. Nagenoeg iedereen in Kazachstan kan wel Russisch spreken.
  • Oeigoers: dit is een taal die wordt gesproken door de etnische Oeigoeren. Deze taal wordt door ongeveer 1 miljoen mensen gesproken.
  • Tataren: dit is een Turkse taal die wordt gesproken door de etnische Tataren. De taal wordt door ongeveer 500.000 mensen gesproken.
  • Tsjetsjeens: dit is een taal die wordt gesproken door de etnische Tsjetsjeense bevolking. De taal wordt door ongeveer 400.000 mensen gesproken.

Kazachstan is een land met veel verschillende talen. De bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen, waardoor er veel verschillende talen worden gesproken. De twee belangrijkste talen in Kazachstan zijn Kazachs en Russisch. Kazachs is de officiële taal van Kazachstan. Kazachs is een Turkse taal en heeft veel gelijkenissen met andere Turkse talen, zoals Turkmeens en Oezbeeks. Russisch is de taal die het meest wordt gesproken in Kazachstan. Russisch is een Slavische taal en heeft veel gelijkenissen met andere Slavische talen, zoals de taal van Oekraïne het Oekraïens en Pools.

Naast Kazachs en Russisch zijn er nog veel andere talen die in Kazachstan worden gesproken. De etnische Tsjetsjeense bevolking spreekt Tsjetsjeens, een Turkse taal. De etnische Duitsers spreken Duits en de etnische Koreaanse bevolking spreekt Koreaans.

Er worden ook verschillende dialecten van Kazachs gesproken. In het westen van Kazachstan wordt een dialect genaamd Qazaq gesproken. In het oosten van het land wordt een dialect genaamd Kazakh gesproken. In het zuiden van Kazachstan wordt een dialect genaamd Kyrgyz gesproken.

Je kunt een directe vlucht boeken van Amsterdam Schiphol naar Almaty met Brussels Airlines:  Klik hier voor meer informatie

De reisorganisaties voor Kazachstan

0