blog
Pareltjes van Thailand: rondreizen naar verborgen juweeltjes

Pareltjes van Thailand: rondreizen naar verborgen juweeltjes

Thailand staat bekend om zijn prachtige stranden, levendige steden en eeuwenoude tempels. Maar wist je dat er nog veel meer te ontdekken valt in dit diverse land? Maak kennis met de verborgen juweeltjes van Thailand. Van afgelegen eilanden tot betoverende watervallen, er is voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de meest spectaculaire en minder bekende plekken in Thailand.

Mystiek in de groene oase

In het noorden van Thailand ligt de provincie Chiang Mai, een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar cultuur en natuur. Maar net buiten deze stad bevindt zich een verborgen parel: de Doi Suthep-Pui National Park. Dit park is een groene oase vol met prachtige watervallen, schilderachtige berglandschappen en heilige tempels. Breng een bezoek aan de Wat Prathat Doi Suthep-tempel, die hoog op een bergtop staat en een adembenemend uitzicht biedt over de stad. Voel de mystiek en sereniteit terwijl je door de weelderige natuur van dit park wandelt.

Het ongerepte paradijs van Koh Lipe

Voor degenen die de drukte van de populaire eilanden willen vermijden, is Koh Lipe een absolute aanrader. Dit kleine eiland in het zuiden van Thailand is een ware oase van rust en schoonheid. Met zijn uitgestrekte witte zandstranden, turquoise wateren en kleurrijke koraalriffen is Koh Lipe een paradijs voor strandliefhebbers en snorkelaars. Verken de onderwaterwereld en zwem tussen de tropische vissen en zeeschildpadden. ‘s Avonds kun je genieten van heerlijk vers gevangen vis in een van de lokale restaurants. Koh Lipe is een bestemming die nog niet overspoeld is door toeristen en daarom des te specialer is om te ontdekken.

Betovering bij Erawan Watervallen

Gelegen in het Erawan National Park in de provincie Kanchanaburi, vind je de betoverende Erawan Watervallen. Deze watervallen bestaan uit zeven niveaus, elk met zijn eigen unieke schoonheid. Neem een verfrissende duik in de kristalheldere poelen en laat je betoveren door het spectaculaire uitzicht. Het pad omhoog naar de bovenste waterval is goed onderhouden en biedt prachtige fotomomenten. Vergeet niet je zwemkleding en een handdoek mee te nemen, zodat je volop kunt genieten van dit natuurwonder.

Verborgen kunst in de tempels van Ayutthaya

Een bezoek aan Thailand is niet compleet zonder een bezoek aan de historische stad Ayutthaya. Deze voormalige hoofdstad van Siam staat bekend om zijn prachtige tempels en ruïnes. Hoewel sommige tempels bekend en drukbezocht zijn, zijn er ook verborgen juweeltjes te ontdekken. Ga op zoek naar de Wat Chaiwatthanaram, een betoverende tempelcomplex dat ver weg ligt van de drukte. Bewonder de indrukwekkende architectuur en geniet van de serene atmosfeer. Deze verborgen tempel is een perfecte plek om even helemaal tot rust te komen.

Ontdek de verborgen parels van Thailand

Thailand heeft zoveel meer te bieden dan alleen de bekende toeristische plekken. Van mysterieuze tempels tot ongerepte eilanden, er zijn talloze verborgen parels te ontdekken. Durf van de gebaande paden af te wijken en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van dit fascinerende land. Ontdek de verborgen juweeltjes van Thailand en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met [reisorganisatie]. Zij bieden verschillende rondreizen aan naar de verborgen parels van Thailand. Bezoek hun website voor meer informatie en laat je inspireren voor je volgende avontuur.

Reisorganisaties voor Thailand:

 

0