blog
Vijf locaties in games die je in het echt kunt opzoeken

Vijf locaties in games die je in het echt kunt opzoeken

Videogames brengen ons maar al te graag naar de meest onmogelijke plekken zoals verre planeten uit het universum of grote onderwatersteden. Maar ook de werkelijkheid wordt prachtig weergegeven in sommige topgames. Zo kun je alle uithoeken van de wereld verkennen zonder vliegtuigticket. Hier zijn vijf toplocaties die je met een virtuele avatar kunt verkennen.

Parijs

Assassin’s Creed Unity speelt zich af in de 18e eeuw tijdens de Franse Revolutie. Je kruipt in de huid van sluipmoordenaar Arno Victor Dorian die op zoek gaat naar de ware machten achter de Franse Revolutie. Gaandeweg komt hij tal van bekende figuren tegen die hij op slinkse wijze om het leven zal brengen. Maar laat al deze actie je niet weerhouden om de stad te verkennen. Je kunt tal van bekende trekpleisters bezoeken zoals de Bastille of het Pantheon. Maar het echte hoogtepunt is de Notre Dame kathedraal, die je zowel aan de binnenkant als de buitenkant helemaal kunt verkennen. De kathedraal is zo gedetailleerd dat designer Caroline Miousse twee jaar bezig is geweest met het gebouw te digitaliseren.

New York

Spider-Man: Miles Morales neemt je mee naar het virtuele New York. Met dank aan je spinnenrag kun je van op grote hoogte alle architectuur van deze wereldstad bewonderen terwijl je rondslingert. Hoofdpersonage Miles kan ook zonder problemen alle gebouwen opklimmen om in huiskamers binnen te kijken.

Ga op zoek naar prachtige locaties zoals het Empire State Building, Times Square of Central Park. Miljoenen toeristen brengen elk jaar een bezoekje aan deze en de vele andere historische gebouwen die je hier kunt terugvinden. Alsof dat nog niet genoeg is, speelt het spel zich af in de winter, waardoor New York er extra magisch uitziet onder een laagje sneeuw.

Heb je geen gameconsole maar wil je toch graag Spiderman kunnen spelen? Er is een mobiele versie beschikbaar in de App store. Om betaalde games aan te schaffen heb je een iTunes card nodig.

New Orleans

Mafia 3 speelt zich, hoe kan het ook anders, in de wereld van de misdaadfamilies. De stad New Bordeaux is een vrij realistische representatie van New Orleans uit de sixties. Je komt terecht in de donkere onderbuik van de stad, waar je wraak neemt op gangsters die je groot onrecht hebben aangedaan.

Maar laat dat je vooral niet afleiden van de auto’s en de kledij die zo typisch zijn voor deze periode. Ook de jazzmuziek zal je doorheen het hele spel volgen. Net zoals in het echt is New Bordeaux een smeltkroes van verschillende culturen waar Fransen, Ieren, Afrikanen en Amerikanen met elkaar leren omgaan. Verken de moerassen, geniet van de gastvrijheid en ervaar de klassieke architectuur die New Orleans te bieden heeft.

Boston

Fallout 4 brengt ons een minder prettige weergave van Boston. Het spel speelt zich af in een toekomst waarin de Verenigde Staten zijn gebombardeerd in een nucleaire oorlog. Terwijl je op zoek gaat naar je vermiste zoon, passeer je tal van ruïnes en huizen die ooit deel uitmaakten van Boston.

Er zijn tal van bekende gebouwen terug te vinden. Toegegeven, ze staan niet helemaal op de juiste plek, maar je zou ze wel in het echt kunnen bezoeken. Gebouwen als de openbare bibliotheek, het Salem Witch Museum en het Massachusetts State House zijn tot in de puntjes nagebouwd. Wie fan is van Boston en de Amerikaanse burgeroorlog kan hier vast nog meer bekende plekken terugvinden.

Bonus tip: zorg dat je voor verre reizen goed bent voorbereid. Een goede koffer is het halve werk zeggen wij dan!

Los Angeles

L.A. Noire is een erg originele detective game. Cole Phelps is een oorlogsveteraan die zijn legeruniform inruilt voor dat van een politieagent. Het Los Angeles van de forties ligt aan je voeten. Ontwikkelaar Rockstar heeft alles uit de kast gehaald om wapens, gebouwen, wagens, muziek en zelfs dialecten uit die tijd realistisch weer te geven.

Inwoners van Los Angeles geven aan dat ze grote delen van de stad blindelings kunnen herkennen in deze game. Je kunt onder andere historische gebouwen zoals het Grauman’s Chinese Theatre, MacArthur Park en het Los Angeles Union Station bezoeken. Alsof dat nog niet genoeg is zijn vele van de moordzaken gebaseerd op waargebeurde feiten zoals bijvoorbeeld het mysterie van de Black.

0