blog
Highlights op de Filipijnse eilandengroepen

Highlights op de Filipijnse eilandengroepen

Leestijd 2 Minuten

De 3 belangrijkste Highlights op de Filipijnse eilandengroepen

Diverse eilandengroepen behoren tot de Filipijnen. Als je gaat rondreizen door de Filipijnen wilt gaan maken, dan zijn er natuurlijk enkele eilandengroepen die je zeker gezien zou moeten hebben. De drie belangrijksten highlights op de Filipijnse eilandengroepen zijn Luzon, Mindanao en de Visaya’s. Iedere eilandengroep heeft unieke bezienswaardigheden die je zeker op de foto wilt zetten. Zo maak je jouw rondreis door de Filipijnen onvergetelijk.

De highlights van Luzon

Als je tijdens je rondreis door de Filipijnen naar eilandengroep Luzon gaat, dan mag je hier op de eerste plaats hoofdstad Manilla natuurlijk niet missen. De stad is volledig ommuurd en doet dan ook direct historisch aan. Je kunt er prachtige bouwwerken uit de geschiedenis bewonderen, zoals de kathedraal, de San Agustin kerk, de Casa Manila en Fort Santiago. Natuurlijk kan je er ook lekker eten, eindeloos winkelen en feesten in de uitgaansgelegenheden.

Op Luzon kan je de unieke rijstterrassen van de Cordillera bewonderen, welke al 20 tot 30 eeuwen oud zijn. Op het eilandje Corregidor kan je diverse overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog bekijken en je kan op eilandengroep Luzon een bezoek brengen aan de vulkaan Mount Mayon, welke een hoogte van 2642 meter kent.

De highlights van Mindanao

Eilandengroep Mindanao bestaat uit het gelijknamige grote eilanden en diverse kleinere eilandjes, zoals onder meer Tawa Tawa, Sulu en Basilan. Ook deze eilandengroep heeft je heel wat te bieden tijdens je rondreis door de Filipijnen. Bezoek de hoogste berg van het land, de Mount Apo, met een hoogte van 2954 meter. Ga genieten van het surfen op Siargao, vier grootse feesten mee in het weekend in Cagayan de Oro. Hier kan je ook de meest indrukwekkende rafttochten maken. Tot slot mag je het eiland Camigiun ook zeker niet missen tijdens je rondreis door de Filipijnen. Je vindt er diverse hot springs en adembenemende watervallen.

De highlights van de Visaya’s

Wil jij tijdens je rondreis door de Filipijnen kennis maken met de meest sprookjesachtige, paradijselijke en droomachtige oorden? Dan is eilandengroep de Visaya’s de beste keuze. Je vindt er palmbomen, uiterst helder zeewater, witte stranden en een feestelijke, ontspannen sfeer. Bezoek de Chocolate Hills, waar je direct trek in chocolade van krijgt, ga naar Siquijor om de mooiste landschappen, grotten en watervallen te bewonderen of bezoek Cebu City, waar je onder meer de oudste universiteit, het oudste fort en de oudste straat van de Filipijnen kan vinden.

De natuur in de Filipijnen is werkelijk adembenemend en verdient zeker de aandacht als je een rondreis door de Filipijnen gaat maken. Op de Visaya’s kan je een bezoek brengen aan het Puerto Princesa Subterranean River National Park en aan het Tubbataha Reefs Natural Park. Beide natuurparken staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een bijzondere rondreis door de Filipijnen

De Filipijnen zijn echt bijzonder te noemen. Je vindt er cultuur, natuur, activiteit, vriendelijkheid, ontspanning, sensatie en schoonheid. Een rondreis door de Filipijnen kan gewoon niet saai zijn. Natuurlijk kan je jouw ideale rondreis door de Filipijnen gemakkelijk vinden via Goedkoperondreis.com. Wij wensen je nu alvast een fantastische reis!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Filipijnen

Pagina’s over de Filipijnen

Rondreizen door de Filipijnen
Vakantie in Luzon
Vakantie Samar Filipijnen
Vakantie in Mindanao
Vakantie in Manilla
Highlights op de Filipijnse eilandengroepen
Rondreis Manilla, Visaya en Mindanao

 

0